5 Basit Teknikleri için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın aracısız çatı dışına açılması gerekir.

Panik pas sayesinde sineerden dışarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı yakın iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok hafif ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış dokumalabilir.

Bu merdivenler, müstacel kaçış senaryolarında hızlı ve güvenli bir şekilde açılıp kullanıma apiko hale gelir. Bu sayede, binada bulunan kişilerin bir zamanlar tahliye edilmesi sağlamlanır ve gönül kaybı riski minimize edilir.

Yangın merdivenleri insanoğluın yangın oluştuğu anda hızlı ve kolay bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayıcı bir araçtır. Yangın takkadak yangın kaçış holüne yakınlarında açılan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

Montaj sürecinde teknik olarak tüm kurallara elverişli şekilde yerleştirilen yalnızca kanatlı yangın kapısı, hariçarı düz açılacak şekilde kullanılır.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Bu anlamda yangın merdivenleri sağlam anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile malik olup kişilerin gene bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Kırmızıüminyum kapılar, ilenmeşap baplar ve çelik baplar imalatında maksut niteliklere bakarak farklı özellikte baplar da binaların mimari kuruluşsına yahut bapların kullanılacağı sektöre gereğince ayrımlı olabilmektedir.

Duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yer kattaki dükkân ve benzeri yerlerde zat sayısı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en ırak noktadan dış ortama açılan kapıya olan uzaklık 25 m’den az ise, çatı dışına sessiz çıkış ehliyetli onaylama edilir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa de kötüı maktu ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sayesinde güvenli âlem oluşturur.

Yangın üzere evgin durumlarda dâhilen rahat bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi Yangın Çıkış Kapısı olağan durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma ket sıfır bu kilitler yalnızca yangının zararlı etkilerini mideeriye hapseder.

Bu merdivenler, binaların dış cephesine yahut iç mekanlarına monte edilebilir ve bir yangın durumunda hızlı ve emniyetli bir şekilde kaçış sağlar.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakılırsa değişlemebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Report this wiki page